
Cocoskoekjes {12 tot 15 stuks}
120 gr. cocos
120 gr. kristalsuiker
2 eiwitten
4 a 5 blaadjes ouwel
Eerst het eiwit stijfkloppen, daarna de suiker in beetjes erdoor mixen.
Het geheel mag niet echt vloeibaar worden
Daarna de cocos er voorzichtig doorheen scheppen.
Leg op een bakplaat de blaadjes ouwel;
dat worden de onderkanten van de koekjes.
Heb je geen ouwel dan kan het ook gewoon op alleen bakpapier.
daarna hoopjes cocosmix erop scheppen ong. 3 hoopjes per blaadje.
De oven voorverwarmen op 170 gr.
De koekjes ong. 20 tot 25 min. laten bakken [170 gr.]
Ik leg altijd alluminiumfolie op het rooster boven de koekjes;
de koekjes blijven dan mooi wit.
Na 20 min. bakken haal ik het folie weg, dan kunnen de koekjes nog 5 min. bijkleuren.
Succes Lenie Olieman
120 gr. cocos
120 gr. kristalsuiker
2 eiwitten
4 a 5 blaadjes ouwel
Eerst het eiwit stijfkloppen, daarna de suiker in beetjes erdoor mixen.
Het geheel mag niet echt vloeibaar worden
Daarna de cocos er voorzichtig doorheen scheppen.
Leg op een bakplaat de blaadjes ouwel;
dat worden de onderkanten van de koekjes.
Heb je geen ouwel dan kan het ook gewoon op alleen bakpapier.
daarna hoopjes cocosmix erop scheppen ong. 3 hoopjes per blaadje.
De oven voorverwarmen op 170 gr.
De koekjes ong. 20 tot 25 min. laten bakken [170 gr.]
Ik leg altijd alluminiumfolie op het rooster boven de koekjes;
de koekjes blijven dan mooi wit.
Na 20 min. bakken haal ik het folie weg, dan kunnen de koekjes nog 5 min. bijkleuren.
Succes Lenie Olieman
Hier is het recept van de kruitkoek van Jit.
1 kg bloem
2 theel. bakpoeder
1 pd.bruine basterdsuiker
half p. boter
1 l. karnemelk
2 eetl. koekkr.
Dit met de mixer door elkaar mixen.
Voor de vulling kun je van alles gebruiken:
studentenhaver
rozijnen
appel
sukade
gember
Doe dit als laatste er doorheen.
Jit heeft voor deze hoeveelheid 3 cakeblikken gebruikt, je kunt het ook halveren natuurlijk.
Veel succes en eet smakelijk.
Groet van Lonneke.
1 kg bloem
2 theel. bakpoeder
1 pd.bruine basterdsuiker
half p. boter
1 l. karnemelk
2 eetl. koekkr.
Dit met de mixer door elkaar mixen.
Voor de vulling kun je van alles gebruiken:
studentenhaver
rozijnen
appel
sukade
gember
Doe dit als laatste er doorheen.
Jit heeft voor deze hoeveelheid 3 cakeblikken gebruikt, je kunt het ook halveren natuurlijk.
Veel succes en eet smakelijk.
Groet van Lonneke.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten